Industry Run op Veurnse Industriezone

Door Wouter Verheecke in de categorie Sport voor de regio Veurne

Komende zaterdag 24 september vindt de eerste editie van Industry Run plaats, een nieuwe looptocht op en rond de Veurnse Industriezone 1. De wegen worden afgesloten, terwijl veel bedrijven net hun deuren openen voor de lopers. Zij hebben de keuze tussen trajecten van 5 of 10 kilometer. 

Om de wedstrijd een uniek karakter te geven, zorgen dj's onderweg voor ambiance. Op voorhand zijn er overigens foodtrucks en achteraf is er een afterparty aan de finishlijn, zijnde in Furnevent. 

Het startshot weerklinkt zatedag om 17 uur en de afterparty start om 20 uur. Foodies kunnen al om 15 uur inchecken. Alle info vind je hierzo

(Foto: José Tyteca)

KVV Coxyde in nauwe voetbalschoentjes

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Westkust

Na een moeilijk primeurseizoen in Tweede Klasse, treedt KVV Coxyde komend seizoen aan in de Eerste Amateurklasse. Toch geen vreugde en jolijt bij blauwwit, integendeel. Vorige week staakten spelerskern en staff de trainingen. Hiermee klaagden zij de flinke betalingsachterstand van hun lonen aan. Tijdens een crisisberaad besloot het KVVC-bestuur hierop om alle spelerscontracten te ontbinden. Concreet: de spelers mogen uitkijken naar een nieuwe ploeg. Ondanks alles komt het nieuws keihard aan bij de spelersgroep.

Niet failliet

En ondertussen draait de geruchtenmolen op volle toeren. Voorzitter Rony Hiele ontkent echter dat KVV Coxyde in faling gaat. "Een faillissement is niet aan de orde", beweert Hiele. "Maar om terug gezond te worden moeten we een forse stap achteruitzetten met de eerste ploeg. Daarom hebben we alle spelerscontracten ontbonden. Uiteindelijk is het de bedoeling om een goed draaiende en financieel gezonde club te runnen. Dit kan, maar dat zal dan op een lager niveau moeten dan nu."

(Tekst: Dries Dawyndt & Fre Devos / Bron: Krant van West-Vlaanderen / Het Wekelijks Nieuws)

Tom Ameije blikt tevreden terug op EK SUP

Door Wouter Verheecke in de categorie Sport voor de regio Koksijde

In onze kersverse Zomerspecial zetten we onder meer Belgisch Kampioen SUP Tom Ameije (40) in de kijker. In zijn interview blikt de Oostduinkerkenaar vooruit op het BK en het EK van sponsor Naish, maar vorige week nam hij al deel aan het officiële EK in het Franse Lacanau. Samen met twee andere heren, een vrouw en twee coaches vormde hij er het Belgische team. 

"Op zaterdag en zondag hebben we volop getraind en op maandag waren er de eerste wedstrijden", zegt Tom. "Ik nam zowel deel aan de technical race, over een afstand van drie keer 2 kilometer, op de long distance van 15 kilometer, als aan de heats in de waves. Bij die heats krijg je twintig minuten de tijd om de voorbijrollende golven zo goed mogelijk te benutten. Ik heb kunnen meedraaien tot in de achtste finales. Eén keer liep het wel bijna faliekant af toen ik twee minuten voor tijd nog maar één goeie golf had kunnen pakken, maar ik slaagde er alsnog in om de scheve situatie recht te zetten en eindigde die heat zelfs op de eerste plaats. Een levensles voor mijn kleinkinderen later: geef nooit op!"

De waves waren zijn hoofddoel op het EK, de long distance en de technical race nam hij erbij als back-up. "Op die laatste discipline startte ik goed, maar ik had de pech dat een andere deelnemer al dan niet moedwillig in mijn leash verstrikt raakte. Ik viel en verloor veel plaatsen, waardoor ik uiteindelijk als vijftiende van de tweeëntwintig deelnemers eindigde. Ook aan de long distance hou ik geen medaille over, maar toch blik ik tevreden terug. Ik heb bevestigd gezien dat ik volop voor de waves moet gaan en wil me hier volgend jaar dan ook op gaan toespitsen. Ook de andere Belgen kunnen zich dan op één discipline gaan focussen. Uiteindelijk hebben we allemaal wel iets bijgeleerd, dus we mogen dit zeker als een geslaagde missie beschouwen."

"Ik ben nu bovendien echt getriggerd om nog beter te doen, omdat ik weet dat er wel meer in zat. Ik wil er dus volop tegenaan gaan op het Belgisch Kampioenschap in augustus, waar ik wel nog zowel aan de long distance als aan de sprint deelneem. Mijn ambitites? Alles behalen!", klinkt het nog.

 

Ondertussen verscheen er ook een knap filmpje van de hand van Westkuster Kenzo Bedert online. Daarin zien we hoe Tom het suppen (en het West-Vlaams) promoot: "'t Is soai, moa 't is goed voe karakter te kweekn!".

 

België-Italië met klein Westkustertje op het veld

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

De kleine Jayden Zschalig (6) uit Koksijde kan zijn geluk niet op, want maandagavond mag het blonde hartenbrekertje in Lyon het veld op met de Rode Duivels. Dat heeft hij te danken aan zijn zusje, Thaïs (9), dat bij een recentje bezoekje aan de McDonalds in Koksijde op goed geluk een wedstrijdformuliertje invulde. "Enkele weken nadien werden we gebeld met de mededeling dat Thaïs net voor België-Italië met de spelers het veld op mocht", vertelt papa Olivier. "Grote zus was niet zelfzuchtig en liet meteen de eer aan haar broer. Die kan zijn geluk nu niet op."

Als we polsen aan wiens zijde Jayden het liefst het veld zou opdraven, rollen drie namen uit zijn mond. "Eden Hazard vind ik een coole speler en ik ben fan van zijn ploeg, Chelsea", verklapt Jayden. "Maar ook Kevin De Bruyne en Radja Naingolan vind ik echte toppers. Hoe dan ook: ik heb heel blij dat ik met papa naar het EK mag. Ik tel de uren af tot maandag."

Stunt KVV Coxyde straks?

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Vanavond is het zover: dan treedt KVVC in eigen huis aan tegen Standard de Liège, dit in het kader van de 16de finales van de Beker van België. Zal Koksijde zijn stunt van vorig jaar (toen versloeg het Moeskroen) nog eens kunnen overdoen? Wie weet... 

Het Houtsaegerstadion is uitverkocht vanavond, maar wij houden u op de hoogte via onze Facebook-pagina!

KVV Coxyde slaat in extremis nog toe op transfermarkt

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

(Foto a-SM / Krant van West-Vlaanderen)

Zoals elke Europese topclub heeft ook KVV Coxyde net voor affluiten keihard toegeslaan op de transfermarkt. De squadra azzuri van de Westkust lijfde gisteren in extremis nog drie spelers in. We zetten ze graag op een rijtje.

Gregory Mahau is een 21-jarige middenvelder. De jeugdspeler van KV Kortrijk kwam al 18 keer in actie voor KVK in de hoogste klassen maar seizoen verzamelde hij nog geen caps voor het eerste elftal.

Masis Voskanian (foto) speelde al 97 wedstrijden in de Proximus League voor SV Roeselare. De 25-jarige middenvelder woont in Veurne en komt over van het Armeense FC Pyunik, waar hij vorig seizoen de dubbel pakte.

Joey Millimono is 20 jaar, de spits werd weggeplukt uit het tweede elftal van FC Metz in Frankrijk. (DD/FD)

KVV Coxyde speelt gelijk tegen SK Lierse

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Het was een historische dag voor Koksijde vandaag. Deze middag trad KVV Coxyde immers voor het allereerst aan in tweede klasse. Het ontving de favorieten van SK Lierse. Even leek een stunt in de maak, toen Alexander Embrechts een kwartier voor tijd de 1-0 tegen de netten prikte. Doch, de Lierenaars herstelden het evenwicht kort voor affluiten. Al bij al mogen beide partijen tevreden zijn met dit billijk gelijkspel. 

KVVC in blauw en blauw

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVV Coxyde vangt weldra een historisch seizoen in tweede klasse aan. Speciaal jaar, speciale outfits, zo moeten de bestuursleden gedacht hebben. Het traditionele blauw en wit maakt thans immers plaats voor... blauw en blauw. Voortaan worden de klassieke donkerblauwe shorts immers gecombineerd met kousen en shirts in het typische "Koksijde-hoogblauw" (zie fotoreportage).

Ondertussen lijkt de sterk vernieuwde Koksijdse kern reeds goed op elkaar ingespeeld. Gisteren won KVVC op indrukwekkende manier haar oefenpartij tegen RFC Capellen met droge 4-0 cijfers.

Geven we tot slot nog mee dat Koksijde op 21 juli nog een oefenpartij afwerkt tegen Club Brugge. Afspraak klokslag 19 uur in het Crackstadion van KVK Westhoek. Een unieke gelegenheid om de 2 mooiste voetbalploegen van 't land eens tegen elkaar bezig te zien, voorwaar! Meer info hier.

Op zondag 9 augustus speelt KVVC dan haar eerste officiële match in tweede klasse thuis tegen SK Lierse. Aftrap om 15 uur. Schpannend!

Veurnenaar Masis Voskanian wint Armeense beker, maar mist seizoensslot

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Veurne

Na KSV Veurne, Club Brugge en SV Roeselare is Masis Voskanian dit seizoen met het Armeense FC Pyunik aan zijn vierde club toe. En het loopt lekker voor de Veurnenaar. Of liever: liep. Want tijdens de bekerfinale deze week, liep Voskanian een knieblessure op tijdens een duel (zie beelden). Het verdict: twee maanden out. "Dit is echt balen.", zucht Masis. "Pyunik Erevan heeft het jongste team van de Armeense competitie en na Bekerwinst lijken we goed op weg om binnen een tweetal speeldagen ook nog de titel binnen te halen. Jammer dat ik deze mooie apotheose zal moeten missen. Halfweg juni is er dan de interland Armenië - Portugal: daar staan mijn ogen nu op gericht. Ik zal er alles aan doen om tegen dan weer fit te geraken..."

Feest in Koksijde: KVVC is kampioen!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Koksijde won vandaag met 1-0 tegen Oudenaarde, terwijl belager Deinze punten liet liggen door 1-1 gelijk te spelen op het veld van Londerzeel. Anders gezegd: KVVC staat 3 punten los aan de leiding en is dus kampioen. Zelfs als blauwwit volgende week op het veld van KMSK Deinze verliest, dan nog heeft het meer gewonnen wedstrijden. Kortom: Koksijde gaat naar 2de klasse. Op dit moment barst het feestgedruis los in de kantine van Koksijde: allen daarheen!

Een fotoreportage volgt asap!

(foto via Facebook, met dank aan Kirke Hillewaere)

KVVC is nu ook officieel rijp voor 2de klasse

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

De spanning is dezer dagen te snijden in en rond het Koksijdse Henri Houtsaegerstadion. In de laatste rechte lijn pronkt blauwwit nog steeds fier op de leidersplaats, en dit met 7 punten voorsprong op eerste belager KMSK Deinze. Met nog 4 speeldagen te gaan heeft Koksijde aan twee overwinningen, oftewel 6 punten, genoeg om de titel binnen te halen.

Organisatorisch zit het alvast snor. Vandaag, woensdag 8 april 2015, kreeg KVV Coxyde officieel bevestiging dat haar licentie-aanvraag voor tweede klasse goedgekeurd is. Ook op organisatorisch vlak is Koksijde er helemaal klaar voor: er werden flink wat extra-sponsors aangebracht en het financiële huiswerk voor volgend seizoen is zo goed als rond. 

En om de druk nog wat op te voeren, krijgen de spelers bij promotie een driedaagse groeps-citytrip naar Barcelona cadeau.

Als het dus een beetje mee zit, barst het blauwwite feestgedruis deze maand nog los. En op maandag 4 mei is er dan nog de "Nacht van KVVC". Bierhandelaars zullen gouden zaakjes doen in Koksijde komende weken!

Bloopers van De Panne Beach Endurance

Door Wouter Verheecke in de categorie Sport voor de regio De Panne

Zo'n 1.400 mountainbikers trokken afgelopen zondag de fiets op om de koude en het zand te verduren op de De Panne Beach Endurance. Blijkbaar toch geen makkelijke klus, zo zagen de vele toeschouwers langs de zijlijn. Iemand filmde de vele valpartijen en gooide nu deze compilatie op YouTube.

Keizer der Juniores: het fotoverslag!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Wielerliefhebbers konden dit weekend hun hartje ophalen aan de jaarlijkse "Keizer der Juniores"-koers. Onze huistfotograaf Freddy Penel was van de partij en schotelt u bij deze twee piekfijne fotogalerijen voor:

Keizer der Juniores, beeldverslag.

Keizer der Juniores, tijdrit.

Koksijde is klaar voor dé match van het jaar!

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVVC zit op snee! De blauwwitte voetbalvirtuozen uit Koksijde zijn het seizoen bijzonder goed gestart. KVV Coxyde legde een zeer overtuigend bekerparcours of met drie opeenvolgende, klinkende overwinningen. En dus staan ze nu, voor de derde keer in de Koksijdse voetbalgeschiedenis, weer voor een mijlpaal. Na KRC Genk en SV Zulte-Waregem komt Koksijde opnieuw uit tegen een eersteklasser, en dit in de 16de finales van de Beker van België.

Mouscron-Peruwelz

Makkelijk wordt het niet: de tegenstander, Mouscron-Peruwelz, is zowat dé revalatie van de Jupiler League. Moeskroen prijkt momenteel op een welverdiende 4de plaats en kon een paar keer flink verrassen (5-2 winst tegen Standard, 4-0 winst tegen Cercle, 1-1 op Zulte-Waregem,…). Maar in de Cofidis Cup is alles mogelijk en… loert een stunt altijd om de hoek!

Ambiance!

Spelers, bestuur en supporters van KVVC zijn er alvast op gebrand en zullen er àlles aan doen om er een échte knaller van te maken. Mooi voetbal, veel bier, plezier en ambiance: dat worden de ingrediënten op woensdag 24 september. De wedstrijd wordt om 20 uur op gang gefloten, maar de deuren van het Henri Houtsaegerstadion gaan al open om 18 uur.

Footlunch

Uiteraard kan de Cel Evenementen van KVVC deze gelegenheid niet laten voorbij gaan zonder een fijn arrangementje uit de dokteren. Met name: de Footlunch. Deze start klokslag 18 uur in de Hotelschool Ter Duinen, waar u in de Gasterie vergast wordt op een receptie met hapjes en Cava. Aansluitend, rond 18.30 uur, is er dan het diner. Met name:

Receptie Cava & hapjes

Tongscharfilet met pijpajuin & tomaat

Lamscarré met structuren van bloemkool

Zoetigheden (tijdens de rust)

Aangepaste wijnen

(50 euro p.p.)

Tegen 19.45 uur trekt iedereen dan stadionwaarts voor dé match van het jaar. Tijdens de rust worden de Footlunchers dan nog ‘ns getrakteerd op koffie met overheerlijke zoetigheden.

Wakosta?

De kostprijs voor dit piekfijne Footlunch-arrangementje is 50 euro. Let wel: de inkom voor de Bekerwedstrijd (15 euro) is hierin niet inbegrepen.

Haast en spoed...

Inschrijven voor de Footlunch kan tot en met zondag 21 september en dit per mail naar rudy@kvvc.be of per sms naar het nr. 0471 11 55 14. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Dus wie eerst komt, eerst maalt. ‘t Is vo de rappe!

BREAKING: Koksijde komt uit tegen Moeskroen in Beker van België

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Westkust

Dit weekend stootte KVV Coxyde vlotjes door naar de 1/16de finales van de Cofidis Cup, dit na een droge 4-0 overwinning op eigen veld tegen KM Torhout. Thans komt dus het "Grote Werk". In komende ronde stoot Koksijde immers tegen de kersverse eersteklasser Moeskroen-Péruwelz, die het bijzonder goed doet in de Jupiler League. Dit weekend nog speelde Moeskroen gelijk op Zulte-Waregem (1-1), vorig weekend versloeg het zelfs Standard met knallende 5-2 cijfers. Met andere woorden: Koksijde staat voor een loodzware opdracht. Blauwwit heeft wel het thuisvoordeel. 

De wedstrijd KVVC - Moeskroen Péruwelz grijpt plaats op woensdag 24 september. Supporters op post!

 1 2 3 >  Last ›