Streekgenoot wint bijna 700.000 euro met EuroMillions

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Iemand uit onze regio is onlangs zomaar eventjes 698.157,60 euro rijker geworden. Met dank aan EuroMillions. De identiteit van de winnaar wordt echter, op eigen verzoek, niet prijsgegeven. De winnende cijfercombinatie werd ingediend in de M&M Shop in de Ooststraat in Veurne. Zaakvoerder Artur Voskanian (foto) ontving een "EuroMillions Winner" certificaat van de Nationale Loterij en hing deze dan ook prompt uit aan zijn gevel. "Ik ben wel trots dat het winnende lot hier ingediend werd", zegt hij. "Niet iedereen kan zeggen dat hij ooit een winnaar had van 700.000 euro. Ik merk trouwens op dat heel wat vaste klanten nu plots ook een EuroMillions-biljet indienen. Dat fors bedrag aan onze gevel werkt blijkbaar inspirerend, haha!"

Ons nieuw herfstnummer is er!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

De dagen korten in en de temperaturen dalen: de herfst is stilaan in 't land. Niet getreurd echter, want aan ons fonkelnieuw herfstnummer zal u zich gegarandeerd kunnen opwarmen. Ziehier een losse greep uit het rijke redactionele aanbod!

Covergirl Jotti Verbruggen: Miss Elegantie De Panne doet gooi naar kroontje van Miss België

De Nieuwpoortse visserij herleeft

De GSM van... Jef Goens

Een goed glas met... Isabelle Verlodt en Michèle Eeckhout: veel haar versus geen haar

De nieuwe sporttempel van Veurne: een reportage

Sander Loones: Euro-parlementslid en kandidaat-burgemeester in Koksijde

Nieuws uit eigen huis: Drukkerij Pattyn in 't nieuw!

Even terugblikken: de zomer van 2017 in 16 sterke foto's

De tabaksindustrie in Adinkerke: top of flop?

De zomer 2017: de cijfers, de tendenzen

Nieuwe rubriek: Supersenioren... Kwieke bejaarde in de kijker

Dieter en Alex springen van gebouwen... voor de sport!

Fashionista: de moderubriek, deze keer met Julie Coucke

Dit en nog véél meer!

Miss Elegantie 2017 is bekend (en daarmee ook onze volgende covergirl)

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Afgelopen zaterdag werd in De Panne naar een waardige opvolgster gezocht voor Maithé Rivera Armayones, Miss Elegantie 2016. De jury koos uiteindelijk voor de 20-jarige Jotti Verbruggen uit Oud-Turnhout. 

Toerisme De Panne blies de Miss Elegantie-verkiezing in 2014 nieuw leven in, met medewerking van het Comité Miss België. Sindsdien behoort ook een covershoot voor het septembernummer van ons eigenste Westkust Magazine tot het prijzenpakket. 

Proficiat en tot binnenkort voor onze lens, Jotti!

Sint Joris Gin: een drank met smaak én een verhaal...

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Vorige week werd in Sint-Joris, deelgemeente van de stad Nieuwpoort, een nieuwe gin met de naam Sint-Joris gin voorgesteld. Initiatiefnemers zijn Hendrik Verslype (links) en Steven Hubrecht (rechts), twee Sint-Jorissenaars die hiermee hun deelgemeente willen promoten.

Komt de volgende Miss België uit Adinkerke?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Mag een knappe Adinkerkse straks het felbegeerde tricolore lint van Miss België rond haar ranke taille gorden? Wel: de kans is nog nooit zo groot geweest. Maar liefst twee Adinkerkse beauties dingen momenteel immers mee naar de titel van Miss West-Vlaanderen. Wie het daar goed doet, stoot door naar de nationale finale. En dan... is alles mogelijk. Maak even kort kennis met Naomi Butstraen (links) en Aloysi Desnouck (rechts) en dit via hun fonkelnieuwe Facebook-pagina:

Miss West-Vlaanderen 2018, kandidate 3: NAOMI BUTSTRAEN.

Miss West-Vlaanderen 2018, kandidate 13: ALOYSI DESNOUCK.

U kan een òf beide kandidaten steunen door te stemmen via sms. Meer info op de respectievelijke pagina's. 

 

 

Ons lentenummer (met renovatiespecial) komt eraan!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Jawel, dierbaar genootschap der hoogstaande literatuur: ons lentenummer komt er volgende week aan! Traditiegetrouw zal ons blad weer bol staan van regionaal relevant nieuws. Bovendien trakteren we u op een renovatiespecial: maar liefst 18 bladzijden boordevol tips, tricks en goede adressen voor wie zijn woning wil verbouwen of renoveren.

Ziehier nog een losse greep uit het rijke aanbod:

- Interview covergirl Yana Desplenter

- Veurnse Bo speelt haar troeven uit in Temptation Island

- rubriek “De gsm van…” Astrid Vandenberghe

- Veurns-Koksijds milieupark op til

- Lonboarders Axel en René scoren YouTube-wereldhit

- In de kijker: de Nieuwpoortse “Clash der Beachbars”

- Nieuwpoortse Soetkin is sportjournaliste bij vtm

- ROCKABILLY-SPECIAL: pin-ups, pinstripers, bikers & blues!

- Voetbal: KSV Veurne doorgelicht

- Uittips: Festival aan Zee, Historisch Veurne, Koksijde Kids, 3 Daagse De Panne-Koksijde

+ 18 BLZ TIPS, TRICKS & ADRESSEN OM SUCCESVOL TE RENOVEREN OF TE VERBOUWEN.

Veurnse verleidster speelt haar troeven uit in Temptation Island

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Vanaf vanavond kan tv-kijkend Vlaanderen zich weer elke week verlekkeren aan haar favoriete guilty pleasure: Tempteisjooon! Bij de verleidsters zien we onder meer Bo Soetaert aan het werk, een 19-jarige studente verpleegkunde uit Veurne. Zij moet er mee voor zorgen dat de relaties van de jongeheren waarmee ze optrekt op de klippen lopen. Wij zochten haar op, nieuwsgierig naar hoe ze die twee weken op Thailand beleefd heeft.

Best Pittig Koksijde geeft De Strandloper flinke duw in de rug

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Eind 2016 organiseerde Best Pittig Koksijde by Markant voor een tweede maal Soirée Féminine. Dit jaar lag de nadruk van de pop-up beurs op kerstshopping. De showroom van Garage Marrannes werd omgetoverd tot een gezellige ‘place to be’ met talrijke standen van de deelnemende handelaars. Je werd er verwend met goodies, kon er toffe hebbedingen kopen en genieten van lekkere knabbels en gezellige babbels. Het was een pittige en geslaagde avond waar het bestuur tevreden op terugblikt. Dankzij het groot succes kon het Best Pittig bestuur op  nu een cheque van maar liefst € 2.500 overhandigen aan De Strandloper, school voor buitengewoon basisonderwijs Oostduinkerke. Best Pittig Koksijde wenst alle enthousiaste deelnemers en aanwezigen te bedanken en in het bijzonder ook gemeente Koksijde. Benieuwd naar meer? Activiteiten van Best Pittig Koksijde kan je volgen via Facebook.

 

Op de foto hierboven herkent u (vlnr): Lieve Van Hecke, Christien Depotter, Ann Prophete, Caroline Deygers (directeur), Isabelle Vermeesch, Lindsey Beele, Mieke Vermeesch, Katherine Veys, Magalie Dugardyn, Charlotte Deltombe, Ann Lecompte en Lien Devloo. De "Best Pittige" bestuursleden An-Sofie Godderis en Alien Vandaele waren helaas afwezig voor het kiekje.

Beatboxer Miel en accordeonist Basil in Belgium's Got Talent

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Koksijde

Vrijdagavond start het vierde seizoen van het tv-programma Belgium's Got Talent op VTM. Het wordt uitkijken naar nieuwe juryleden en presentatoren, maar bovenal naar nieuwe talenten. Onder hen ook het muzikale duo Miel&Basil uit Koksijde.

Miel Hillewaere (20) beatboxt terwijl Basil Buyle (17) zijn accordeon bespeelt. Een ongewone combinatie, die dan ook verrassende reacties moet opleveren.

Benieuwd of ze minstens drie ja's krijgen van de juryleden en zo doorstoten naar de volgende ronde? Je komt het vanavond al te weten, want het duo is meteen te zien in de eerste auditieaflevering, vanavond om 20.40 uur op VTM.

In de eindejaarsspecial van Westkust Magazine lees je trouwens een uitgebreid interview met deze talentvolle Westkusters. 

Wordt een Westkuster #DSMTW?

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Westkust

Vanaf maandag 17 oktober gaat VIER opnieuw op zoek naar De Slimste Mens Ter Wereld. In het veertiende seizoen van het succesprogramma bewijzen ook twee Westkusters hun intellect aan televisiekijkend Vlaanderen. Neemt een van hen die fraaie titel over van Tom Waes?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor televisiemaker Eric Goens zijn de gebouwen van VIER vertrouwd terrein. De Koksijdenaar leverde er de jongste maanden topprogramma's af als 'Molenbeek', 'Kroost' en 'Niveau 4'. Maar welk niveau haalt de voormalige directeur informatie van VTM aan de andere kant van de camera's?

Ook singer-songwriter Piet Goddaer ofte Ozark Henry waagt zijn kans in de populaire tv-quiz. Muziekvragen mogen geen probleem vormen voor de Oostduinkerkenaar, maar volgt hij ook de sport en politiek op de voet? Kan hij het uitzingen tot in de finale? We komen het de volgende weken te weten!

Opvangcentrum Koksijde sluit: en nu?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

Fedasil had reeds aangekondigd dat het opvangcentrum voor vluchtelingen in Koksijde zou sluiten. Thans heeft het federaal agentschap ook een datum vastgepind op de sluiting: op 30 november 2016 gaan de deuren dicht. De panden van de huidige Basis Koksijde zullen dus weer leeg komen te staan.

Ondertussen dikt het gerucht aan dat Landsverdediging haar Koksijdse vestiging wil opdoeken. Volgens La Libre Belgique zou het 40ste Smaldeel in dat geval verhuizen naar Oostende. Ook de kazerne's van Tielen, Ieper, Berlaar, Semmerzeke, Doornik, Nijvel en Bastogne zouden met sluiting bedreigd zijn. Deze plannen worden momenteel echter afgedaan als "interne denkpistes" en zijn nog verre van definitief.

Wordt dus gegarandeerd vervolgd.

Hier is de najaarsspecial!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Let’s face it: de herfst klopt aan de deur. Nog snel genieten dus van dit zomerse slotoffensief, want vanaf volgende week worden de dagen snel korter en donkerder. Niet getreurd echter: wij verblijden u volgraag met dit vlijmscherpe najaarsnummer. Wat u van ons mag verwachten? Heel veel mode: interviews met ontwerpers uit eigen regio, modetips, etcetera. We blikken tevens terug op de zomer ’16 middels 16 pittige foto’s. Voorts lichtten we alle voetbalploegen van onze Westkust grondig door. Dit… en nog heel veel meer! 

Vlammend zomernummer op komst!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Examens voorbij, de Rode Duivels gaan door, de zomervakantie is aangebroken… en thans zetten wij het spreekwoordelijke kersje op de taart middels een vlammend zomernummer van Westkust Magazine! Ziehier wat u van ons mag verwachten:

- FOODIE-SPECIAL: de topshakers van de Westkust geven hun beste cocktailreceptje prijs.

- FOODIE-SPECIAL: jong regionaal culinair talent geeft bbq-tips… omdat het niet altijd sossiessen moeten zijn!

- Nieuws uit eigen huis: interview met Michel Pattyn. Anders gezegd: de nieuwe Grote Baas van Westkust Magazine aan het woord.

- Behind the scenes: covergirls Bigel Tack & Elina Vandewalle!

- Up close & personal: diepte-interview met Geert Vanden Broucke, de nieuwe burgemeester van Nieuwpoort.

- ZOMERSPECIAL: De toerismebazen van Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort geven hun top drie van de zomerevenementen!

- Reportage Tom Ameije, Belgisch kampioen SUP.

- Middeleeuwse schuur wordt kunstencentrum: welkom in Ten Bogaerde.

- De modetips van onze fashionista Anne-Sophie! Dit en nog véél meer!

Coole sweaters van Westcoast!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

Hollah! Maak kennis met Westcoast Casual Clothing: gloednieuw merk voor al wie trots is op onze Westkust én er bovendien gaarne stijlvol bijloopt. De eerste collectie bevat een rits coole sweats in drie kleuren (donkergrijs, antraciet en marineblauw) met witte opdruk. Da maten gaan van XS tot XL. Bezoek de Westcoast FB-pagina voor meer info.

Koksijdenaar in de running voor publieksprijs NRC Handelsblad

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

De Koksijdse amateur-fotograaf Lambert J. Derenette is in de running voor de prestigieuze publieksprijs van de Nederlandse kwaliteitskrant, het NRC Handelsblad. En nu komt het goede nieuws: ook u kan dit plaatselijk talent steunen door te stemmen op zijn werk.

Hoe ga je tewerk?

1. Surf naar de bewuste foto: http://foto.nrc.nl/Picture/view/41025

2. Stem door op de stemknop onder de foto te drukken en je emailadres in te geven.

3. Daarna krijg je een mail waarmee je je stem nog eens kan bevestigen.

4. Klaar is Kees.

Belangrijk gegeven ook: je krijgt verder geen spam van de krant.

U moest al aan het stemmen zijn!

 1 2 3 >  Last ›