Nieuwpoortse Dienst Toerisme krijgt onderdak in “Villa Hurlebise”

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Mannen maken plannen. Zo ook het stadsbestuur van Nieuwpoort. De Heksenstad kocht zopas de beschermde Villa Hurlebise aan voor 1,1 miljoen euro. Het pronte pand zal volledig gerenoveerd worden en onderdak bieden aan een piekfijn info- en toerismekantoor. En dit is niet alles. Aan de Ganzenpoot, bij het Albert I-monument, komt een ongewoon bezoekerscentrum. Meer weten is verder lezen…

Paul Herygers is "peter" van WK cyclocross 2012 in Koksijde

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

In huidig nummer van Westkust Magazine krijgt u een allesomvattende stand-van-zaken omtrent de organisatie van het WK veldrijden te Koksijde in 2012 (dubbelinterview met Sportschepen Dirk Dawyndt en gemeentelijk WK-coördinator Jan Deramoudt - blz 14). Maar thans valt nog meer nieuws te rapen. Het Koksijdse schepencollege ontving gisteren voormalig wereldkampioen veldrijden Paul Herygers. Hij aanvaardde het peterschap van het WK. Meer weten is "meer lezen"!

Storm houdt lelijk huis in KYC

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het stormweer van dit weekend zorgt voor flink wat grote en kleine schade aan onze Westkust. Zo ook in de Koksijde Yacht Club (KYC) te Sint-Idesbald. Zeilers, kijk en huiver! Geven we tot slot ook nog mee dat de bar van de KYC weldra nieuwe uitbaters heeft, met name André "Dédé" Buyens en diens echtgenote Amanda Rusell. André Buyens is de broer van topkok Stephane Buyens (Le Fox, De Panne), onder meer bekend van het vtm-programma "Chef in Nood". Nu woensdag 1 september flitsen André en Amanda uit de startblokken.

Externe link: www.kyc.be

Jonge dj afgerekend voor slechte muziekkeuze

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Jonathan Berten (19) uit Middelkerke beleeft hectische dagen. Nadat zijn rechteroog zaterdagavond bont en blauw geslagen werd op een verjaardagsfeestje in het jeugdhuis van De Panne, staat zijn GSM vandaag rood van het trillen. De nationale pers heeft lucht gekregen van zijn schermutseling, maar wij zijn Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws uiteraard een stapje voor...

Toen een groepje jongeren niet akkoord ging met de muziek die hij draaide, moest de dj plots rake klappen incasseren. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis van Veurne, waar men een oogkasfractuur en een bloeduitstorting aan zijn rechteroogbol constateerde. De politie is de daders vermoedelijk op het spoor; de jongeman is alleszins van plan om een klacht neer te leggen.

Lees zijn relaas bij VERDER LEZEN.

Adinkerkenaar Nick Seys scoort op YouTube

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio De Panne

Maak kennis met Nick Seys: fulltime lolbroek, met passie voor film en montage. Poosje geleden maakte de jonge Adinkerkenaar een parodie op een Belgacom-reclame. En voorwaar: thans ontpopt het filmpje zich tot ware YouTube-hit. Heden overschreed "Anne" zelfs de magische kaap van 1.000 kijksessies. En daar kletsen we bij deze volgaarne nog een paar aan toe. Klik hier!

 

 

 

Beeldverslag: nocturne in Koksijde-Bad!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Zaterdag jongstleden, 28 augustus, pakte de Handelaarsbond "Hartje Koksijde" alweer uit met haar traditionele braderie, met nocturne. Traditiegetrouw werd weer flink wat animatie gekoppeld aan het hele gebeuren. Onze huisfotograaf flenste voor u  deze knappe beeldreportage in elkander. Kijk mee! 

KVV Coxyde bekert sowieso verder tegen eersteklasser

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVVC gooit hoge ogen in de Cofidis Beker van België. In de vijfde ronde zette Koksijde's voetbaltrots Racing Mechelen opzij met overtuigende 1-3 cijfers. Hierdoor komt blauwwit in de volgende ronde sowieso uit tegen een eersteklasser. Ondertussen ontpopt superspits Papa Sene (foto) zich tot dé "chouchou" van het Koksijdse publiek. De trekking voor de volgende ronde van de Beker van Belgie grijpt plaats nu woensdag 1 september. 

UPDATE! Zondagnamiddag (29/8) gaf KVVC partij tegen VW Hamme (competitie). De match eindigde op 1-1. Met blauwwit doelpunt van -jawel- Papa Sene!

Strandcabine in vuur en vlam

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

 

Zaterdagnacht (28/8) liep, iets na tweeën, een oproep binnen bij de Brandweer van De Panne. Niemand minder dan "Chef in Nood" Stephane Buyens (Westkust-persoonlijkheid van het jaar) signaleerde een brandende strandcabine op het strand, ter hoogte van de Walkierstraat. (Foto Philippe Delacauw)

 

Windmolens in Veurne? Electrabel volhardt.

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Electrabel geeft niet op. Deze week liep in het Veurnse stadhuis een nieuwe aanvraag binnen voor de inplanting van acht windturbines langsheen de autosnelweg A18/E40. De windmolens zouden komen op het stuk langs de Industriezone I, tussen de oprit aan de Europalaan tot aan de Brugsesteenweg. De windmolens zouden dichter bij de snelweg staan dan in een vorige aanvraag het geval was.

Slagbomen dwarsbomen...?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

 

Volgende week woensdag, 1 september dus, treedt de slagboom in de Koningstraat te Oostduinkerke in werking. Hiermee wil het gemeentebestuur het doorgaand verkeer door de woonwijk aldaar een halt toeroepen. De beslissing komt er na tal van klachten. Doch wat blijkt nu? Blijkbaar is niet iedereen opgezet met de maatregel. Ook in Sint-Idesbald sluimert ondertussen een slagboomsaga. 

Meer weten is meer lezen!

 

Bulskamp lacht met Raf Coppens

Door Wouter Verheecke in de categorie humor voor de regio Veurne

De huisartsen der Westkust kunnen deze week maar beter eens langs de Brico rijden om daar een extra voorraad plaaster in te slaan. Op de eerste zaterdag van september pakt de Feestraad van Bulskamp immers traditioneel uit met Bulskamp Lacht!?, een niet te missen top-event waarop heel wat comedyliefhebbers zich geheid weer een breuk zullen lachen...

Wie hiermee al in een deuk ligt, zit volgend weekend meer dan safe. Maar ook voor wie niet verder kwam dan een 'WTF?', geen nood, want Raf Coppens doet het ongetwijfeld beter dan ik. Na Dufraing & De Wit, Nigel Williams, Thomas Smith & Alex Agnew, Freddy De Vadder en Gunter Lamoot is hij de lachspiertrainer van dienst op deze achtste editie. Hij brengt er zijn nieuwe show 'Trop is teveel'.

Juice Festival vierde vijfde verjaardag

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Vorige zaterdag vond de vijfde editie van het Veurnse Juice Festival plaats. Een feesteditie dus, en daarom ging de organisatie wat sleutelen aan de ondertussen vertrouwde formule.

Het werd een volledige make-over, die de nodige probleempjes met zich meebracht. Maar toch kan de Juicy Events vzw terugblikken op een meer dan geslaagde verjaardagseditie.

Klik snel op 'VERDER LEZEN' om te weten te komen over welke veranderingen we het precies hebben!

Exhibitionist in Adinkerke

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Onze Westkustgemeenten komen deze week niet zo propertjes in het nieuws. Nadat men gisteren de geruchtenmolen in Veurne op gang trok met de vermeende deelname van bisschop Roger Vangheluwe aan de Boetprocessie, is het vandaag Adinkerke die eraan moet geloven.

Volgens HLN hield er zich maandagnamiddag een exhibitionist schuil in de bosjes van de Adinkerkelaan. Toen een 19-jarige jongedame uit Harelbeke er voorbijwandelde, sprong een 55-jarige man tevoorschijn. 

Die begon zichzelf vervolgens te bevredigen, en liet uiteindelijk een kleine boodschap achter. Niet op het meisje zelf, want die koos al snel het hazenpad, maar wel op haar rugzak die ze in haar vlucht had achtergelaten.

Nam bisschop Roger deze zomer deel aan Boeteprocessie...?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

 

Consternatie alom. Volgens de VRT-nieuwsdienst zou voormalig bisschop Roger Vangheluwe deze zomer deelgenomen hebben aan de Veurnse Boeteprocessie. Bericht dat door Peter Rossel, woordvoerder van het Bisdom, met klem wordt tegengesproken. Doch, VRT-radio houdt vol. In elk geval een kras verhaal. Lees meer!

Bekijk hier het Rock 'n Rollseksmuziektheater van "Hete Tenen"!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

In het nieuwe septembernummer van Westkust Magazine kan u kennismaken met de "Hete Tenen" van Jens en Lise Bouttery uit Oostduinkerke. Op algemeen verzoek trakteren wij u thans op een fragmentje uit hun voorstelling. Geef uw oren en ogen de kost met "Vetzakje"! 

Bekijk hier "Vetzakje" van Hete Tenen

‹ First  < 170 171 172 173 >