Beker van de Westkust wordt dit weekend op gang gefloten

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Westkust

Voetballiefhebbers, goed nieuws. De Beker van de Westkust klopt weer aan de deur. Topfavoriet is –traditiegetrouw- weer het “Anderlecht van de Westkust”, zijnde Sportacus De Panne (foto). Beide ploegen hebben immers niet alleen hun paarswitte outfits gemeen. Telkenjare vangen Anderlecht en Sportacus namelijk de competitie aan als dé topfavoriet. Een kleine vooruitblik...

Dan toch geen verkeerslichten kruispunt Pylyserlaan-Zeelaan

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

De werken aan de Pylyserlaan te Koksijde-Dorp zijn aan hun vervolgstuk toe. Ondertussen wordt een belangrijke beslissing herzien. De geplande verkeerslichten aan het kruispunt Pylyserlaan-Zeelaan, aan ’t Frietje likdammezeggen, komen er niet. In de plaats daarvan krijgt het fietspad een, euh, “kronkel”.

Achter de schermen...

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

Maak kennis met de àllereerste Westkust-sweetheart, Ellen Vandenberghe. Wellicht was de knappe Koksijdse u -geheel toevallig, natuurlijk- opgevallen helemaal bovenaan deze site. Thans gunnen wij u een mini-blik achter de schermen van de fotoshoot. Om meer te zien, klik je op "meer lezen". Logisch is het niet, maar om het met de woorden van Elio Di Rupo te zeggen: "Ut ies verskrikkelik moejlik verskillende logica met elkaar te verzoen". Waarvan akte!

Nieuwpoortse politiek start het schooljaar slecht

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Heibel in de Nieuwpoortse politiek. Het absenteïstme van sommige meerderheidsraadsleden wekt wrevel op. Toen dinsdag bleek dat slechts acht van de veertien CD&V-raadsleden opdaagden voor de gemeenteraadszitting, stapte de oppositie op. Waardoor burgemeester Roland Crabbe de zitting noodgedwongen moest schorsen. Vorige week was het ook al van dattem. Toen moest een belangrijke beslissing over een nieuw rusthuis uitgesteld worden wegens... onvoldoende raadsleden. "Een samenloop van omstandigheden", volgens de ene. "Een gebrek aan verantwoordelijkheidszin", volgens de andere. Meer weten? Reageren? Klik op "verder lezen"!

Gratis bierproeverij in Veurne

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Wel, wel, wel, wie da we doar en... Weeral jin te goed, weeral jin te goed...

Zaterdag trakteert Horeca Veurne met een gratis bierproeverij op en rond de Grote Markt, met medewerking van de plaatselijke middenstand.

Vanaf 16u30 kan je op de Grote Markt of aan De Dreve een degustatieglas verkrijgen tegen de prijs van €3. Alleen wie in het bezit is van zo'n glas kan bij iedere deelnemende horecazaak een andere biersoort proeven. Dit kan zolang de voorraad strekt, maar geen nood: wanneer de gratis vaten op zijn, kan je natuurlijk verder blijven degusteren, maar dan wel tegen betaling. Op het einde van de rit mag je je degustatieglas trouwens houden.

Een ideale gelegenheid om eens kennis te maken met de drie Veurnse bieren (Sporkin, Boeteling en Kathedraalbier), maar je kan er natuurlijk nog veel meer proeven! Klik op VERDER LEZEN en ontdek welke bieren je waar kan degusteren.

KVVC moet stunten tegen dé ploeg in vorm...

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

Verslaggeving van onze man ter plaatse, Karl Suber (KVVC). KVV Coxyde heeft het niet zeer getroffen met de loting voor de Cofidis Beker van België. De Koksijdenaars hoopten op een Westvlaamse derby, tegen KV Kortrijk, Zulte-Waregem, Cercle Brugge of Club Brugge. Doch het lot besliste anders. Koksijde's voetbaltrots komt immers uit tegen een andere blauwwitte ploeg: Racing Genk. Meer weten of reageren is "verder lezen".

Nieuwpoortse Dienst Toerisme krijgt onderdak in “Villa Hurlebise”

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Nieuwpoort

Mannen maken plannen. Zo ook het stadsbestuur van Nieuwpoort. De Heksenstad kocht zopas de beschermde Villa Hurlebise aan voor 1,1 miljoen euro. Het pronte pand zal volledig gerenoveerd worden en onderdak bieden aan een piekfijn info- en toerismekantoor. En dit is niet alles. Aan de Ganzenpoot, bij het Albert I-monument, komt een ongewoon bezoekerscentrum. Meer weten is verder lezen…

Paul Herygers is "peter" van WK cyclocross 2012 in Koksijde

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

In huidig nummer van Westkust Magazine krijgt u een allesomvattende stand-van-zaken omtrent de organisatie van het WK veldrijden te Koksijde in 2012 (dubbelinterview met Sportschepen Dirk Dawyndt en gemeentelijk WK-coördinator Jan Deramoudt - blz 14). Maar thans valt nog meer nieuws te rapen. Het Koksijdse schepencollege ontving gisteren voormalig wereldkampioen veldrijden Paul Herygers. Hij aanvaardde het peterschap van het WK. Meer weten is "meer lezen"!

Storm houdt lelijk huis in KYC

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Het stormweer van dit weekend zorgt voor flink wat grote en kleine schade aan onze Westkust. Zo ook in de Koksijde Yacht Club (KYC) te Sint-Idesbald. Zeilers, kijk en huiver! Geven we tot slot ook nog mee dat de bar van de KYC weldra nieuwe uitbaters heeft, met name André "Dédé" Buyens en diens echtgenote Amanda Rusell. André Buyens is de broer van topkok Stephane Buyens (Le Fox, De Panne), onder meer bekend van het vtm-programma "Chef in Nood". Nu woensdag 1 september flitsen André en Amanda uit de startblokken.

Externe link: www.kyc.be

Jonge dj afgerekend voor slechte muziekkeuze

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Jonathan Berten (19) uit Middelkerke beleeft hectische dagen. Nadat zijn rechteroog zaterdagavond bont en blauw geslagen werd op een verjaardagsfeestje in het jeugdhuis van De Panne, staat zijn GSM vandaag rood van het trillen. De nationale pers heeft lucht gekregen van zijn schermutseling, maar wij zijn Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws uiteraard een stapje voor...

Toen een groepje jongeren niet akkoord ging met de muziek die hij draaide, moest de dj plots rake klappen incasseren. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis van Veurne, waar men een oogkasfractuur en een bloeduitstorting aan zijn rechteroogbol constateerde. De politie is de daders vermoedelijk op het spoor; de jongeman is alleszins van plan om een klacht neer te leggen.

Lees zijn relaas bij VERDER LEZEN.

Adinkerkenaar Nick Seys scoort op YouTube

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio De Panne

Maak kennis met Nick Seys: fulltime lolbroek, met passie voor film en montage. Poosje geleden maakte de jonge Adinkerkenaar een parodie op een Belgacom-reclame. En voorwaar: thans ontpopt het filmpje zich tot ware YouTube-hit. Heden overschreed "Anne" zelfs de magische kaap van 1.000 kijksessies. En daar kletsen we bij deze volgaarne nog een paar aan toe. Klik hier!

 

 

 

Beeldverslag: nocturne in Koksijde-Bad!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Zaterdag jongstleden, 28 augustus, pakte de Handelaarsbond "Hartje Koksijde" alweer uit met haar traditionele braderie, met nocturne. Traditiegetrouw werd weer flink wat animatie gekoppeld aan het hele gebeuren. Onze huisfotograaf flenste voor u  deze knappe beeldreportage in elkander. Kijk mee! 

KVV Coxyde bekert sowieso verder tegen eersteklasser

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVVC gooit hoge ogen in de Cofidis Beker van België. In de vijfde ronde zette Koksijde's voetbaltrots Racing Mechelen opzij met overtuigende 1-3 cijfers. Hierdoor komt blauwwit in de volgende ronde sowieso uit tegen een eersteklasser. Ondertussen ontpopt superspits Papa Sene (foto) zich tot dé "chouchou" van het Koksijdse publiek. De trekking voor de volgende ronde van de Beker van Belgie grijpt plaats nu woensdag 1 september. 

UPDATE! Zondagnamiddag (29/8) gaf KVVC partij tegen VW Hamme (competitie). De match eindigde op 1-1. Met blauwwit doelpunt van -jawel- Papa Sene!

Strandcabine in vuur en vlam

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

 

Zaterdagnacht (28/8) liep, iets na tweeën, een oproep binnen bij de Brandweer van De Panne. Niemand minder dan "Chef in Nood" Stephane Buyens (Westkust-persoonlijkheid van het jaar) signaleerde een brandende strandcabine op het strand, ter hoogte van de Walkierstraat. (Foto Philippe Delacauw)

 

Windmolens in Veurne? Electrabel volhardt.

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Electrabel geeft niet op. Deze week liep in het Veurnse stadhuis een nieuwe aanvraag binnen voor de inplanting van acht windturbines langsheen de autosnelweg A18/E40. De windmolens zouden komen op het stuk langs de Industriezone I, tussen de oprit aan de Europalaan tot aan de Brugsesteenweg. De windmolens zouden dichter bij de snelweg staan dan in een vorige aanvraag het geval was.

‹ First  < 170 171 172 173 >