Beeldverslag: nocturne in Koksijde-Bad!

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

Zaterdag jongstleden, 28 augustus, pakte de Handelaarsbond "Hartje Koksijde" alweer uit met haar traditionele braderie, met nocturne. Traditiegetrouw werd weer flink wat animatie gekoppeld aan het hele gebeuren. Onze huisfotograaf flenste voor u  deze knappe beeldreportage in elkander. Kijk mee! 

KVV Coxyde bekert sowieso verder tegen eersteklasser

Door Fre Devos in de categorie Sport voor de regio Koksijde

KVVC gooit hoge ogen in de Cofidis Beker van België. In de vijfde ronde zette Koksijde's voetbaltrots Racing Mechelen opzij met overtuigende 1-3 cijfers. Hierdoor komt blauwwit in de volgende ronde sowieso uit tegen een eersteklasser. Ondertussen ontpopt superspits Papa Sene (foto) zich tot dé "chouchou" van het Koksijdse publiek. De trekking voor de volgende ronde van de Beker van Belgie grijpt plaats nu woensdag 1 september. 

UPDATE! Zondagnamiddag (29/8) gaf KVVC partij tegen VW Hamme (competitie). De match eindigde op 1-1. Met blauwwit doelpunt van -jawel- Papa Sene!

Strandcabine in vuur en vlam

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

 

Zaterdagnacht (28/8) liep, iets na tweeën, een oproep binnen bij de Brandweer van De Panne. Niemand minder dan "Chef in Nood" Stephane Buyens (Westkust-persoonlijkheid van het jaar) signaleerde een brandende strandcabine op het strand, ter hoogte van de Walkierstraat. (Foto Philippe Delacauw)

 

Windmolens in Veurne? Electrabel volhardt.

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

Electrabel geeft niet op. Deze week liep in het Veurnse stadhuis een nieuwe aanvraag binnen voor de inplanting van acht windturbines langsheen de autosnelweg A18/E40. De windmolens zouden komen op het stuk langs de Industriezone I, tussen de oprit aan de Europalaan tot aan de Brugsesteenweg. De windmolens zouden dichter bij de snelweg staan dan in een vorige aanvraag het geval was.

Slagbomen dwarsbomen...?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Koksijde

 

Volgende week woensdag, 1 september dus, treedt de slagboom in de Koningstraat te Oostduinkerke in werking. Hiermee wil het gemeentebestuur het doorgaand verkeer door de woonwijk aldaar een halt toeroepen. De beslissing komt er na tal van klachten. Doch wat blijkt nu? Blijkbaar is niet iedereen opgezet met de maatregel. Ook in Sint-Idesbald sluimert ondertussen een slagboomsaga. 

Meer weten is meer lezen!

 

Bulskamp lacht met Raf Coppens

Door Wouter Verheecke in de categorie humor voor de regio Veurne

De huisartsen der Westkust kunnen deze week maar beter eens langs de Brico rijden om daar een extra voorraad plaaster in te slaan. Op de eerste zaterdag van september pakt de Feestraad van Bulskamp immers traditioneel uit met Bulskamp Lacht!?, een niet te missen top-event waarop heel wat comedyliefhebbers zich geheid weer een breuk zullen lachen...

Wie hiermee al in een deuk ligt, zit volgend weekend meer dan safe. Maar ook voor wie niet verder kwam dan een 'WTF?', geen nood, want Raf Coppens doet het ongetwijfeld beter dan ik. Na Dufraing & De Wit, Nigel Williams, Thomas Smith & Alex Agnew, Freddy De Vadder en Gunter Lamoot is hij de lachspiertrainer van dienst op deze achtste editie. Hij brengt er zijn nieuwe show 'Trop is teveel'.

Juice Festival vierde vijfde verjaardag

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio Veurne

Vorige zaterdag vond de vijfde editie van het Veurnse Juice Festival plaats. Een feesteditie dus, en daarom ging de organisatie wat sleutelen aan de ondertussen vertrouwde formule.

Het werd een volledige make-over, die de nodige probleempjes met zich meebracht. Maar toch kan de Juicy Events vzw terugblikken op een meer dan geslaagde verjaardagseditie.

Klik snel op 'VERDER LEZEN' om te weten te komen over welke veranderingen we het precies hebben!

Exhibitionist in Adinkerke

Door Wouter Verheecke in de categorie actua voor de regio De Panne

Onze Westkustgemeenten komen deze week niet zo propertjes in het nieuws. Nadat men gisteren de geruchtenmolen in Veurne op gang trok met de vermeende deelname van bisschop Roger Vangheluwe aan de Boetprocessie, is het vandaag Adinkerke die eraan moet geloven.

Volgens HLN hield er zich maandagnamiddag een exhibitionist schuil in de bosjes van de Adinkerkelaan. Toen een 19-jarige jongedame uit Harelbeke er voorbijwandelde, sprong een 55-jarige man tevoorschijn. 

Die begon zichzelf vervolgens te bevredigen, en liet uiteindelijk een kleine boodschap achter. Niet op het meisje zelf, want die koos al snel het hazenpad, maar wel op haar rugzak die ze in haar vlucht had achtergelaten.

Nam bisschop Roger deze zomer deel aan Boeteprocessie...?

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Veurne

 

Consternatie alom. Volgens de VRT-nieuwsdienst zou voormalig bisschop Roger Vangheluwe deze zomer deelgenomen hebben aan de Veurnse Boeteprocessie. Bericht dat door Peter Rossel, woordvoerder van het Bisdom, met klem wordt tegengesproken. Doch, VRT-radio houdt vol. In elk geval een kras verhaal. Lees meer!

Bekijk hier het Rock 'n Rollseksmuziektheater van "Hete Tenen"!

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio Westkust

In het nieuwe septembernummer van Westkust Magazine kan u kennismaken met de "Hete Tenen" van Jens en Lise Bouttery uit Oostduinkerke. Op algemeen verzoek trakteren wij u thans op een fragmentje uit hun voorstelling. Geef uw oren en ogen de kost met "Vetzakje"! 

Bekijk hier "Vetzakje" van Hete Tenen

Renovatie Zeelaan De Panne uit startblokken

Door Fre Devos in de categorie actua voor de regio De Panne

Tik-tak, tik-tak. Jawohl: op maandag 30 augustus is het zover. Dan starten de werken aan het commerciële hartje van De Panne. Geen valse start deze keer, nu is 't voor écht! Op www.zeelaandepanne.be krijgen handelaars, inwoners en toeristen een heldere blik op de nieuwe look, de fasering en timing der werken aan de Zeelaan. Gaat dat zien:www.zeelaandepanne.be !

't Grappigste verkeersbord van de Westkust...

Door Fre Devos in de categorie humor voor de regio Westkust

... staat in het hartje van Koksijde. Ook aan de verkeerslichten op de Koninklijke Baan, pal tussen Koksijde en Sint-Idesbald, werd "Hammertime" aan de "Stop" toegevoegd. U hoort het rommelen in Keulen? Welaan: klik hier en luister goed.

Ricoh Mens Trophy: de finale in beeld

Door Fre Devos in de categorie beeldverslag voor de regio Koksijde

 

Vorige zondag viel het doek over de derde editie van Ricoh's Mens Trophy. Ondanks het slechte weer, kon het 10.000 dollar-tornooi weer op flink wat kijklustigen rekenen. Eén daarvan was gemeentefotograaf Dirk Van Hove, die de finale haarfijn in beeld bracht. Bekijk hier het kleurrijke resultaat!

 

‹ First  < 170 171 172