Doorgaan naar content

“Klinken én koelen in stijl”

DIY: feestelijke ijsemmer

Yoshi Dequeecker is kleuterleerkracht in de gemeentelijke basisschool van Koksijde, partner van Wout de Sloovere, pleegpapa van zoontje M. én gespecialiseerd melocakebakker. Met zijn feestelijke ijsemmer laat hij je zowel klinken als koelen in stijl.

Benodigdheden

• Emmertje
• Langwerpige pot
• Water
• Sinaasappel
• Veenbessen
• Dennentakken
• Schaal
• Diepvries
• Keien

Stappenplan

1. Vul de langwerpige pot – iets breder dan een wijnof champagnefles – met keien.

2. Plaats de pot in het emmertje en vul met een goede laag water.

3. Snijd de sinaasappel in stukjes, breek de dennentakjes en leg de veenbessen klaar.

4. Schik de sinaasappel, dennentakjes en veenbessen in het water. Gebruik zoveel als je wilt.

5. Zet het emmertje een nacht in de diepvries.

6. Haal de ijsemmer uit de diepvries en laat wat warm water over de buitenkant van de emmer lopen om het ijs los te maken. Verwijder daarna voorzichtig de pot uit het midden, zodat de ijsemmer niet breekt.

7. Plaats het ijsblok in een schaal, want het zal natuurlijk langzaam smelten.

8. Ontkurk een lekkere fles en geniet van een gezellige avond!

Tekst en foto: Yoshi Dequeecker
Ik wil ook m'n verhaal in Westkustmagazine!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/eindejaarseditie-2025/diy-feestelijke-ijsemmer

Misschien vind je deze artikels ook interessant.