Doorgaan naar content

Bouwspecial

Tot in het kleinste kamertje

Blijkbaar kocht en woont maar liefst 1,8 miljoen Belgen zonder partner. Hoe zwaar valt de baksteen dan in de maag van de Westkusters? We spraken met 5 enthousiaste alleenwonenden van wie de skilatten stof vergaren in de kast, doordat ze op hun eentje een eigendom afbetalen en soms zelfs verbouwen. Voor de een is alleen wonen een spaartruc, voor de ander een versiertruc, maar de mannelijke geïnterviewden hadden alvast één iets gemeenschappelijk: hun stoffige pantoffels.

Anderen dromen nog van hun eigen stekje aan de kust, zoals onze covergirl, of net van een stekje in het buitenland. We zochten ook naar interieurstukken met een verhaal en spoelden aan  - en door  - in de origineelste kleinste kamertjes, daar waar je nu misschien dit voorwoord zit te lezen. Enjoy!

Of zoals onze nieuwe columnschrijfster Eliza Dewaele de spijker op de kop slaat: “Of je nu al zelf hebt gerenoveerd of niet, bouwen doen we allemaal, elke dag. Aan onze ambities, gezinnen, relaties en carrières. We bouwen omdat we in iets geloven, een ander einddoel voor ogen hebben. We strippen en we graven tot het goed voelt.”

Veel leesplezier! En neem Westkust Magazine dus gerust mee, naar de wc.
Manou Pattyn en Isabeau Verbist