Doorgaan naar content

Zomereditie 2024

Achter de (wind)schermen van het seizoen

De Noordzee boven alles. En dat durven we zelfs neer te pennen na onze allereerste covershoot in het buitenland, onder de Italiaanse zon. Ook onze covergirl keerde na haar studies in Parijs terug naar Koksijde. Ja, je leest het goed: de stad van de liefde, mode en kunst weegt niet op tegen de Westkust.

Wie hier nog meer verankerd zijn, zijn de seizoenswerkers. Degene die je ijsje scheppen, je gocart naar buiten rijden, je emmertje verkopen, je ligbedje verschuiven, je leren surfen of je doen feesten op het strand. Zelfs het slechte weer, de aangepaste schoolvakanties en de meest ambetante toeristen drijven hen niet weg. Wat blijkt? Het is hard werken, maar ook hard genieten. En weet je wat ze eigenlijk het meest missen? Nog meer dan zelf op reis gaan? De avonddrukte van vroeger.

Bij deze dus een warme oproep aan onze locals: overspoel onze dijken. Bestel dat extra bolletje ijs, wissel die tablet in voor een gocartritje en kom uit je zetel voor een strandfeestje, georganiseerd voor en door jongeren. Maar vooral: geniet. Van onze zomereditie die voor je ligt, maar ook van alles en iedereen om je heen. Van je gezelschap, van het uitzicht. Van even niets. Of dat nu een dag of twee maanden is  - fijne vakantie!

 

Veel leesplezier,

Manou Pattyn en Isabeau Verbist