Doorgaan naar content

“Ons krijg je niet meer weg van de kust”

Coverstory: het zonnigste moeder- en dochtermoment

Onze allereerste covershoot in het buitenland is een feit! En dat dankzij Virginie Vandewoude (32) en Sander Landrieux (32), het gelukkige koppel achter ‘Chiropractie aan zee’ in Koksijde. Want wat doe je als je samen met je huisfotografe te gast bent op een trouw in Italië van twee Westkusters, en het in België toch geen mooi weer is? Dan fotografeer je de bruid en haar mama, Ann Dochy (57), op hun moment: de ochtend van de trouw. Met een valies boordevol zonnebrillen en gestreepte handdoeken vertrekken we vanuit België, om terug te keren met de mooiste kiekjes en leukste herinneringen. Deze covergirls stralen nog feller dan de Italiaanse zon en naast wat gezonde stress hangt er vooral veel liefde in de lucht, die 40 graden meet.

Al van in de Maxi-Cosi

“Een ganse dag bakken in de zon, een frisse douche, de geur van aftersun en dan buiten iets lekkers eten, dat is voor mij de perfecte zomerdag. Hoewel ik misschien nog meer van de lente hou, van dat gevoel dat alles herleeft, en ik een strandwandeling in de winter ook wel charmant vind. Mama daarentegen, is een echt zomermens, met een zonnebrilverslaving en jaarlijks last van de winterblues”, grapt Virginie. “Sorry, maar de zomers worden precies korter en korter”, zucht Ann. “Bij mooi weer kies ik trouwens steevast het strand boven de tuin. Thuis blijf je namelijk bezig, terwijl je op het strand niets anders kan doen dan genieten. En dat doen we al sinds Virginie in de Maxi-Cosi ligt, toen we samen met de familie een strandcabine hadden. We zijn beide meisjes van de zee, geboren en getogen.”

Koksijde boven Parijs

“Zelfs Parijs heeft me niet kunnen overtuigen”, verrast Virginie ons. “Sander en ik hebben daar samen gestudeerd, maar we zijn er niet blijven plakken. Ik heb er zalige tijden beleefd, maar ik snakte te veel naar ademruimte. We besloten dus al snel terug te keren naar Koksijde en toen besefte ik pas hoe goed we het hebben aan zee. Het was de beste beslissing ooit. Ons krijg je niet meer weg van de kust”, glundert Virginie. “Enkel de zoektocht naar een huis - met ruimte voor een praktijk - ging niet bepaald van een leien dakje. Ze hebben in afwachting nog enkele jaartjes bij mij gewoond, wat ik natuurlijk fantastisch vond”, knipoogt mama Ann. “Gelukkig wonen we nog steeds dicht bij elkaar, bellen we veel en springt Virginie geregeld binnen voor een snelle lunch.”

Trouwen in het buitenland

“Deze zomer ziet onze reis er natuurlijk ietsje anders uit”, straalt bruid Virginie. “In 2020 waren we ook op vakantie in Puglia en zijn we instant verliefd geworden op dit dorpje en dit gasthuis, Maison Cinque. Je kan hier volledig buiten leven, van keuken tot badkamer, met het geluid van krekels als achtergrondmuziek. De uitbaters, Géraldine en Benjamin, zijn ook twee schatjes, die een speciaal plekje hebben in ons hart. Toen ik haar vroeg wat hun toekomstplannen waren, zei ze dat hier af en toe een trouw hoopt te organiseren. Toen dacht ik: bingo. Één detail: ik was toen nog niet ten huwelijk gevraagd”, lacht ze. “Niet veel later volgde het aanzoek en hier zijn we dan, met onze dichtste vrienden en familie. Deze plek blijft ons voor altijd bij.”

Speech spoiler alert

“Mama en ik houden van dezelfde dingen in het leven. Van mode, interieur,… van alles wat mooi is. Onze karakters verschillen wel, maar onze band is ijzersterk”, boft Virginie. “Net als haar broer staat Virginie al zo ver in het leven. Ze is de grootste doorzetter die ik ken”, bewondert Ann haar. “Dat heb ik mee van mijn papa, die aan het begin van mijn studies overleden is. Soms zeggen patiënten dat ik op hem gelijk en dat doet zo’n deugd om te horen”, deelt Virginie. “Je papa zou deze trouw fantastisch gevonden hebben. In de zomer was hij precies een halve Italiaan”, haalt Ann herinneringen op. “Hij is er vandaag op een of andere manier bij en ik weet dat hij enorm trots op je is. Ook ik ben enorm fier op wat je allemaal al bereikt hebt. Doe zo verder en blijft altijd jezelf. En ten slotte: je zou een fantastische mama zijn”, bloost ze. “Mama, niet weer! Mogen we eerst trouwen?”

 

Outfit Ann: Ferrer, Nieuwpoort

Outfit Virginie: Miss VDB, Koksijde

Tekst: Isabeau Verbist & Manou Pattyn - Beeld: Carolle Servayge
Ik wil ook m'n verhaal in Westkustmagazine!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/zomereditie-2024/coverstory-het-zonnigste-moeder-en-dochtermoment

Misschien vind je deze artikels ook interessant.