Doorgaan naar content

“Herfstige couscousbowl”

Recept

Diëtiste Marthe Vandaele uit Veurne weet van (oven)wanten en schotelt je gezonde én lekkere recepten voor. Voor onze familiespecial serveert ze een heerlijke couscousbowl die uitnodigt om te delen. Let op: bevat mogelijk ruzies om de laatste schep.

Deze smaakvolle bowl heeft alles in zich voor een lichte en toch voedzame maaltijd: vezelrijke volkoren couscous, geroosterde spruitjes en butternut, frisse granaatappelpitten en cottage cheese. Die laatste zorgt niet alleen voor een romige toets, maar is eiwitrijk en vetarm ook een van de magerste kazen. De noten en pompoenpitten geven dan weer een heerlijke crunch en leveren ook gezonde vetten en mineralen, zoals magnesium en zink. Ideaal als doordeweekse avondmaaltijd of kleurrijke lunch.

Ingrediënten (2 personen)

• 300 g butternut, in blokjes
• 250 g spruiten, gehalveerd
• 200 g cottage cheese
• 120 g volkoren couscous, ongekookt
• 30 g mengeling ongezouten noten
• 10 g pompoenpitten
• 4 el granaatappelpitten
• 2 el verse tijm of rozemarijn
• 1 el ras el hanout
• 1 el venkelzaad
• 2 el olijfolie
• 1 citroen
• peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de butternut en spruiten met 1 el olijfolie, de verse kruiden, het venkelzaad, ras el hanout, peper en zout (hoeveelheden naar eigen smaak). Rooster gedurende 25 à 30 minuten op een bakplaat, tot goudbruin en zacht.

2. Overgiet de couscous met kokend water (verhouding 1:1), dek de schaal af en laat 5 à 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en meng er 1 el olijfolie, het sap en de rasp van 1 citroen naar eigen smaak door.

3. Maak de notencrunch: hak de noten grof en rooster samen met de pompoenpitten kort in een droge pan tot geurig en licht goudbruin.

4. Schep de couscous in een brede kom. Verdeel de geroosterde butternut en spruiten erover, voeg de cottage cheese toe in het midden en bestrooi met de notencrunch en granaatappelpitten. Werk eventueel af met nog wat verse kruiden.

Smakelijk! Recept uitgeprobeerd?
Altijd leuk om jouw creatie te zien!
Tag @foodtofit.be

foodtofit.be

Tekst en foto: Marthe Vandaele
Ik wil ook m'n verhaal in Westkustmagazine!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/familiespecial-2025/herfstige-couscousbowl

Misschien vind je deze artikels ook interessant.