Doorgaan naar content

“Gezonde kipcurrysalade”

Gezonde kipcurrysalade

Diëtiste Marthe Vandaele uit Veurne weet van (oven)wanten en schotelt je gezonde én lekkere recepten voor. Voor onze back to school-editie deelt ze slimme food swaps, voor in de lunchbox van jong en oud.

Met een paar kleine, haalbare vervangingen tover je een gewone lunchbox om tot een energieboost voor de hele namiddag. Zo kan je wit brood vervangen door volkoren boterhammen of wraps, vetrijke charcuterie door een eitje, hummus en groenten, en gesuikerde dranken door water met diepvriesframbozen en citroenen. Probeer dus jezelf te voeden in plaats van te vullen, zoals met deze Food To Fit-kipcurrysalade: een vetarm en eiwitrijk alternatief zonder onnodige additieven en toegevoegde suikers.

Ingrediënten

• 150 g restjes gebakken kip
• 1 groene appel (in blokjes)
• 1/2 lente-ui (in ringen)
• 1 el mayonaise
• 1 el volle, ongezoete natuuryoghurt
• Currypoeder, kippenkruiden, peper en zout
• Optioneel: bladpeterselie (fijngehakt)

Bereiding

1. Meng de kip, appel en lente-ui in een kom.
2. Voeg mayonaise en yoghurt toe en roer goed door.
3. Kruid naar smaak met currypoeder, kippenkruiden, peper en zout.
4. Garneer met verse bladpeterselie.

Smakelijk!

Tekst en foto: Marthe Vandaele
Ik wil ook m'n verhaal in Westkustmagazine!

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/back-to-school-editie-2025/gezonde-kipcurrysalade

Misschien vind je deze artikels ook interessant.