Doorgaan naar content

“Perfecte lunch op een warme zomerdag”

Libanese salade

Diëtiste Marthe Vandaele uit Veurne weet van (oven)wanten en schotelt je gezonde én lekkere recepten voor.

Ingrediënten (voor 6 personen)

3 (geraspte) wortels

½ rode kool

200 g spitskool

2 rode ajuinen

2 teentjes look

1 rode chilipeper (optioneel)

2 sinaasappels
5 el granaatappelpitten

50 g gehakte cashewnoten

1 handvol platte peterselie

1 handvol munt

3 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode kool en spitskool in fijne reepjes.

  2. Rasp de wortelen en snipper de rode ui fijn.

  3. Snijd de chilipeper door midden, verwijder de zaadjes en hak fijn. Liever wat minder pittig? Gebruik dan een halve peper.

  4. Schil de appelsien ‘à vif’: snijd de zijkanten weg en haal met een scherp mes het vlies en de schil eraf. Maak nu de partjes netjes los tussen de vliesjes en vang het sap op in een maatbeker.

  5. Hak de peterselie, munt en cashewnoten grof.

  6. Rooster de cashewnoten kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn.

  7. Maak nu de dressing. Meng hiervoor vier eetlepels granaatappelpitjes met het sinaasappelsap, de olijfolie en de balsamicoazijn.

  8. Meng alles samen in een grote kom: de rode kool, wortel, spitskool, ui, chilipeper, sinaasappelpartjes, kruiden en de dressing.

Afwerken als een echte chef-kok? Zorg dan voor wat extra crunch en kleur bij je salade door er wat granaatappelpitjes en geroosterde noten over heen te strooien.

Smakelijk!

Recept uitgeprobeerd?

Altijd leuk om jouw creatie te zien!
Tag @foodtofit.be
foodtofit.be

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/zomereditie-2025/perfecte-lunch-op-een-warme-zomerdag

Misschien vind je deze artikels ook interessant.