Doorgaan naar content

“Healthy nacho's”

Healthy nacho's

Diëtiste Marthe Vandaele weet van (oven)wanten en schotelt je gezonde én lekkere recepten voor.

Ingrediënten

  • 3 volkoren wraps

  • 100 g maïskorrels

  • ½ rode ui

  • 15 kerstomaten

  • 1 avocado

  • 1 limoen

  • 50 g geraspte light kaas

  • 5 takjes koriander

  • olijfolie of olijfolie spray

  • zeezout

  • peper

  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

  2. Bestrijk de wraps met een kwastje met olijfolie (max. 2 eetlepels) of gebruik een olijfolie spray. Snij de tortilla’s doormidden en vervolgens elke helft in 6 puntjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met zeezout.

  3. Bak in de oven in 6-7 minuten krokant en goudbruin. Schep halverwege om. Zet indien nodig even de grill aan. De wraps worden sowieso nog wat krokanter als je ze even laat afkoelen.

  4. Verwarm een koekenpan met de resterende olijfolie (kan ook zonder). Bak hierin de maïs in 7-10 minuten gaar en knapperig. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

  5. Snipper de rode ui voor de tomatensalsa. Snij de kerstomaten in kleine blokjes van ½ cm. Meng de rode ui, maïs en kers tomaten en breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet apart.

  6. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Plet het vruchtvlees van de avocado, meng met het sap van de limoen en kruid met peper en zout naar smaak.

  7. Haal de tortillapuntjes uit de oven en verdeel de kaas erover. Meng wat door elkaar en plaats nog een paar minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.

  8. Haal de korianderblaadjes van de takjes en hak grof.

  9. Serveer de tortillachips met de tomaten salsa, avocado en werk af met de koriander.

Smakelijk!

Recept gemaakt?

Altijd leuk om jouw creatie te zien!

Tag @foodtofit.be

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/voorjaarseditie-2025/healthy-nachos

Misschien vind je deze artikels ook interessant.