Doorgaan naar content

“Wij kennen onze klanten bij naam én dessert”

In Hof Ter Duinen wanen ook locals zich even op vakantie

We waren nog maar net binnen, of de koffie met huisgemaakte koekjes en het spuitwater met ijsblokjes en limoen stonden al klaar. Ook als niet-hotelgast word je in Boutique Hotel Hof Ter Duinen in Oostduinkerke duidelijk met open armen ontvangen. In wat ooit hun woonkamer was – vandaag het privézaaltje The Living – heten zaakvoerders Guillaume Derhille (42) en Savanna Maes (30) ons persoonlijk welkom. Ze ademen gastvrijheid en die rijkt verder dan het hotel alleen. Ook in hun restaurant Bistronomie Eglantier en privésauna Aquarelle ben je als Westkuster geen (kamer)nummer.

Klanten over generaties heen

Hotel, restaurant, sauna, feestzaal, seminarieruimte én private dining – Hof Ter Duinen biedt het allemaal. Als gevestigde waarde aan de kust staat intussen de tweede generatie aan het roer. Guillaume en partner Savanna runnen de zaak – soms letterlijk – met hart en ziel. “Wij staan hier zelf, met de borden in de hand. Wij kennen onze klanten bij naam, lievelingstafel én dessert.” Het koppel woont bovendien boven de zaak, waardoor hun drie kinderen weleens mee aan de ontbijttafels zitten – net zoals Guillaume vroeger. “Mijn ouders kochten het hotel over van een verre oom, in het jaar 1979. De kinderen van toen komen nu met hun eigen gezin en dat is fantastisch om te zien.”

Zoutgrot, sterrenhemel en eucalyptus

Niet enkel hotelgasten zakken af naar hun privésauna. Ook locals ontdekken dit verborgen pareltje, onderaan het gebouw. De zonnebankruimte werd ingeruild voor een Himalaya-zoutgrot en in het stoombad hangt eucalyptusaroma in de lucht. “Ook de Aquarelle blijven we innoveren, met de nadruk op onderhoud en hygiëne. We krijgen vaak complimenten over hoe kraaknet alles is.” Guillaume zweert bij de jacuzzi onder de sterrenhemel, Savanna bij de hotstonesauna met nadien een ijskoude douche. “Of de infraroodcabine. Zalig als je wat rugpijn hebt”, knipoogt ze. “Die is dan zo over.”

Tafelen onder je eigen terrasverwarmer

Ook hun restaurant baadt in de service, kwaliteit en sfeer. “Alles wordt huisgemaakt, van fond tot bearnaise. Onze chef is een mede-oudleerling van Hotelschool Ter Duinen, genoot een slagersopleiding en deed ervaring op bij o.a. De Mikke en Dierendonck.” Guillaume verkiest dan ook de huisgerijpte Holstein-entrecote, Savanna de gebakken zeetong. De publieksfavorieten? “Ons trio van garnaaltjes en de Black Angus-filet pur, recht uit de Green Egg.” Buiten wacht een zuidwestgericht terras met Italiaans meubilair, een verwarmer per tafel en azuurblauwe dekens. “Op het tuinterras achteraan kan je bovendien ook als niet-hotelgast ontbijten, mits reservatie.”

Zelfs strandgerief voor hotelgasten

Bij Guillaume en Savanna voelt het als thuiskomen – en dat bevestigt ook hun gastenboek. Die huiselijke sfeer zit in elk detail, van Veurnse bedden tot strandstoelen, parasols en speelgoed voor hotelgasten. “Gezinnen zijn hier van harte welkom, alsook grote groepen. Onze feestzaal mét tuin is ideaal voor seminaries, communies of jubilea, tot 60 man.” Zelf vieren ze in 2025 hun 45-jarig bestaan én welverdiende viersterrenlabel, na tien jaar lang renoveren. “Aan de schoolpoort, bij de bakker – overal kregen we felicitaties. Het is ons levenswerk en dat maakt zo’n erkenning des te mooier.”

bistronomie-eglantier.be | hofterduinen.be | sauna-aquarelle.be
Albert I-Laan 141, Oostduinkerke
058 51 32 41

Deel dit artikel gekopieerd

  • https://westkustmagazine.be/magazines/zomereditie-2025/wij-kennen-onze-klanten-bij-naam-en-dessert

Misschien vind je deze artikels ook interessant.